GYIK

Kérdések, válaszok a cumikról:

Miért a Natursutten cumi a jó választás?
A Natursutten cumival elkerülöd:

– Allergiát okozó anyagokat
– Mesterséges színezékeket
– Rákot okozó vegyületeket
– Hormon zavaró anyagokat
– Vegyi lágyítókat
– Parabéneket, PVC-et és ftalátokat
A Natursutten® cumi 100% -ban természetes gumiból készült termék a kisbabád számára.

Mi alapján válasszak a kör és a pillangó cumi között?

Az Original pajzs alakra hasonlít, kör alakú, lekerekített. A Butterfly, azaz pillangó jellegzetessége, hogy a baba orra alatt a cumin van egy kis kivágás.
A Natursutten® Original kör alakú:
Óvatosan megérinti a csecsemők orrát, így tökéletesen szimulálja a szoptatást.
Natursutten® pillangó:
A cumin van egy kivágás, amely több helyet biztosít a baba orrának.
Mindkét forma ortodontikus és lekerekített S (0-6 hónapig), M (6-12 hónapig) és L (12 hónaptól) méretben kapható.

Milyen előnyei vannak a Natursutten cumiknak?

A Natursutten egy egységes darabból álló cumi, amely higiénikusabb, mint a hagyományos cumik, mivel az egyrészes szerkezet azt jelenti, hogy nincsenek olyan kötések vagy repedések rajta, ahol a szennyeződés és a baktériumok felhalmozódhatnának.

Hogyan válasszam ki a megfelelő méretet?

Általában a baba életkorától függően érdemes választanod. A Natursutten® cumi megtalálható a következő három méretben: S (0-6 hónap), M (6-12 hónap) és L (12 hónaptól). Ezek a méretek csak irányadóak. Néhány csecsemő inkább maga dönti el, hogy nagyobb, vagy kisebb cumit szeretne.

Mi alapján válasszak az ortodontikus és a cseresznye végű cumi között?

Az ortodont és a cseresznye alakú cumi közti döntés általában a baba választásán alapul. Ezt nehéz előre megmondani. Többnyire a babák elfogadják, amit adunk nekik, de némelyik inkább válogat, ezért ha megtehetjük meg kell próbálnia mindkét formát, hogy megtaláljuk a számukra a legmegfelelőbbet. Mindkét modell kör és pillangó alakú pajzsokkal S (0-6 hónapig), M (6-12 hónapig) és L (12 hónapos kortól) méretben kapható.

Hogyan tartsam tisztán a cumit?

Ez nagyon egyszerű.
Az első használat előtt sterilizáld, 5 percig forrásban lévő vízben. Győződj meg róla, hogy a cumi nem éri el az edény alját.
Ezután ajánlott naponta folyékony szappannal folyó víz alatt átmosni. Amennyiben extra alapos tisztításra van szükség, tedd szűrőbe és sterilizáld forró víz ráöntésével. Ne forrald újra és soha ne hagyd lehűlni forró vízben. Mosogatógépben nem mosható. Nem javasoljuk sterilizátorok használatát sem.

Mennyi a Natursutten cumi élettartama?

A Natursutten®-t 6 – 8 hetente ajánlott cserélni.
Fontos, hogy minden egyes használat előtt alaposan ellenőrizd le a cumit, és cseréld le az első károsodás vagy gyengeség jelei láttán.
Ha a túl hosszú ideig van használatban, a cumi sötétebb és kissé ragadósabb lesz. Amikor a cumi az elhasználódás jeleit mutatja, azonnal ki kell cserélni.

Milyen anyagból készül a Natursutten cumi?

A Natursutten® cumi a Hevea brasiliensis fa 100%-os tisztaságú természetes gumijából készül.

A kisbabámnak latex allergiája van. Használhatja a Natursutten cumit?

Igen is és nem is. A ritka esetekben latexallergiát előidéző fehérjét eltávolítják a Natursutten® cumiágyakhoz használt gumiszalagból. Ez azt jelenti, hogy nincs veszélye annak, hogy latexallergiát okozna a használat során. Viszont mi soha nem ajánljuk a természetes gumiból készült terméket diagnosztizált latexallergiás gyermek számára.

Biztonságos?

Az összes Natursutten® cumi az EN 1400 tanúsítvánnyal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a termék megfelel az Európai Unió (EU) ezen termékterületre vonatkozó irányelvének – a biztonság, az egészség és a környezet szempontjából. Folyamatosan tesztelik őket egy független, megkülönböztető laboratórium, a Dániai ConsumerLab,-ban. A termékeket az Egyesült Államokban is tesztelik, és megfelelnek a CPSIA által megállapított szabványoknak. Többek között még Ausztráliában is, ahol megfelelnek az ausztrál és az új-zélandi szabványoknak, valamint szigorú japán szabványoknak.

Miért lesz sötétebb a cumi?

A Natursutten® cumi idővel sötétebb lesz, mivel 100%-ban természetes gumi nem tartalmaz vegyszereket vagy antioxidánsokat, hogy világos narancssárga legyen. Ez egy teljesen természetes folyamat.

Milyen színű egy új Natursutten cumi?

A Natursutten® cumi szerves anyagból készül, és így a betakarítástól eltérően fog kinézni. Az almákhoz hasonlóan soha nem azonos színűek. Néha világos sárga, néha sötét borostyán. Néha átlátszó és néha tejszerűbb. Ez teljesen normális és szándékos. Nem adunk hozzá vegyszereket, hogy a színek ugyanolyanok legyenek.

A cumin fehéres réteg van. Mi okozza?

A Natursutten® cumi előkészítése során fontos, hogy a kezdeti sterilizálás után vedd ki a forró vízből, és ne forrald újra! A felületen lévő „fehéres” réteg a vízkő, amely ártalmatlan, de nem esztétikus.
Folyóvíz alatt néhány mosás után folyékony szappan használatával eltűnik.

Forró vízben hagytam, hogy lehűljünk – milyen hatása van?

Az egyetlen dolog, ami megtörténik, ha a forró vízben hagyja kihűlni a cumit, akkor a vízből származó vízkő a cumira tapad. Ez ártalmatlan de nem szép látvány.
Másik fontos dolog; A kezdeti sterilizálás után ne forraljuk újra a cumit, mivel az gyorsan ragdóssá válhat. A mindennapos ápolásban csak mosd le folyó víz alatt, és használj folyékony szappant. Ha extra alapos öblítést szeretnél, tedd szűrőbe, és önts rá forró vízet.

Hol készülnek a Natursutten cumik?

A Natursutten® termékeit családi kézben lévő létesítményben gyártjuk Olaszországban.
Minden Natursutten® terméket a ConsumerLab Dániában tervez és tesztel, megfelelve a szigorú európai szabványoknak.

Még sem kérem a terméket. Hogyan tudom visszaküldeni?

14 munkanapon belül a vásárlástól indoklás nélkül elállhatsz. Ebbe beletartozik  a 14. nap is. Az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatod, amikor a terméket átvetted. Amennyiben az elállási joggal élsz, úgy az általad kifizetett teljes összeget haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszatérítjük, amennyiben a terméket ép állapotban KÖVETHETŐ postai vagy futárszolgálati úton legkésőbb 14 napon belül visszaküldted. A visszajuttatás tényét és igényét kérjük előtte jelezd felénk.
Csak bontatlan, ép csomagot van módunkban visszavásárolni!

A visszaküldés költségén túl semmi más költség nem terhel.

hu_HUHungarian
hu_HUHungarian